注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

ドリスです。

Life is too short.

 
 
 

日志

 
 

经验之谈——no more be 放飞机ed  

2007-12-19 21:29:00|  分类: 成长 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

近排总结左一下,觉得自己失望嘎时刻好似多左甘。成日觉得事情发展顺利,跟住就以为距会以后都continue to be 顺利。点知最后都系到左取消或者不了了之嘎收场。poor me……

 

个种感受,特别系俾人放飞机个种,信我,真系唔好受。所以为左避免哩种情况嘎发生,以后都系唔好甘易抱有希望,费事失望。

仲有就系,系个件事唔系真系100%准备发生个时,千齐唔好俾兴奋冲昏头脑,例如话安排细节,想象情节甘。因为according to 本人经验,意外情况往往系哩个时候发生,导致你失望加倍。

 

所以,总结系:为左唔俾人放飞机影响自己心情,都系唔好甘易兴奋地抱有希望啦诸位。

 

 

 

  评论这张
 
阅读(80)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017