注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

ドリスです。

Life is too short.

 
 
 

日志

 
 

我想……  

2008-01-13 15:18:29|  分类: 成长 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

虽然听日就考试,我连考纲嘎内容都未睇过。但系我已经唔想睇喇,就决定去睇blog。稳到几个同学嘎blog,发现原来大家都已经唔米以前甘,一霎那间,感觉好特别,好神奇,好……唔知点形容。

 

我见到原来我有几个小学同学走左艺术家路线,虽然距地一直都俾到我艺术家嘎感觉,但系我就无林到真实性,我一直仲系停留系感觉嘎阶段。距地系大学里面去左好多地方,更重要嘎系距地玩左好多野,好有经历。我仲见到去左外省读书嘎同学们嘎经历,虽然其中有个话无知心,但系可以体现第二D新生活,实在太好喇~~!!突然之间,我好后悔我无去到外省读书。

 

去到外省,我就可以执翻种方言离学吓。学方言简直就系本人嘎乐趣,虽然天资不足,但系去左距几年,点都可以学翻几句挂?~~ 更何况,我今日见到人地系上海读书影到嘎小食嘎相,我就更加肉痛,个心简直抽左一抽。我当年点解甘弱智,无考虑到外省嘎学校?!更何况可以顺便去埋旅游,就好似拍旅游特辑甘。

 

不过可惜吖,无机会喇……

所以我好希望阿细可以考到去外省读书,起码都算high到吓边吖~~

  评论这张
 
阅读(83)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017