注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

ドリスです。

Life is too short.

 
 
 

日志

 
 

好彩去唔成~~  

2008-02-18 14:39:09|  分类: 玩乐 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

无数甘耐之前,我就开始加入plan紧一个令人心动嘎东北之旅。随住无数甘多个客观原因,东北之旅都被ban晒。

 

不过,今年个天都俾左一个好合理嘎解释俾我,将去唔成嘎opportunity cost降到好低。

 

如果我按原定计划去左东北,因为天气嘎原因,我就会赶唔到翻屋企过年。

如果我去左东北,我就要日日接受零下30几度嘎风雪,同学话,根本出唔到街。甘我就会晒左个行程,话唔定就日日都系室内同暖气度冬。

如果我去左东北,娘亲就会好寂寞。因为细佬高三,年廿七先放假,而细妹又去摆花街,屋企就会静翻距地几个老人家,少左我地哩几粒活力因子,距地会空虚寂寞冻。

如果我去左东北,甘我就唔得闲行街上网买新衫过年,因为我就算可以系过年前翻到屋企,都赶唔切,更何况我无可能赶到。虽然此新衫过年嘎观念好leung,但系距系一个可以俾你买衫嘎传统文化order,我地必须大力支持。

……

 

一句讲晒,好彩姐……

  评论这张
 
阅读(107)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017