注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

ドリスです。

Life is too short.

 
 
 

日志

 
 

工作一个月记录  

2009-04-06 16:41:16|  分类: 工作 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

话甘快,就已经系新公司做左差唔多一个月。短短一个月,发生左好多野,经历左好多野,就好似已经离开左学校好耐甘。

 

份工唔错,好多机会,不过就要辛苦D,而且我都开始感受到压力。同事好好,特别经过海南岛同人山人海聚餐之后,大家熟络左好多,所以平时嘎工作气氛都好好。

 

本来,去海南岛个时,仲林住影多D相,到时可以翻离更新吓个blog,但系我居然唔见左部相机,无晒D靓相。但系,虽然短短3日,都玩得好开心,黑就黑D,不过无所谓啦。而上次领导生日,去聚餐,饮左好多,令我接触到自己醉嘎边缘,不过都系持清醒状态嘎。

 

做野个度,因为之前学嘎国贸已经唔记得晒,要不断甘补翻,而且自己手脚慢,唔细心,我觉得都就快将领导激到扎扎跳。每逢搞好一份单,都有电话恐惧感,有一种要乜wok嘎预感。呵呵。除左业务之外,觉得自己好多野都唔识,待人接物唔够成熟,应该多多向其他同事学习。要改变同领导对话嘎路线,因为距地始终都系领导。要上心D,唔好令自己迟迟都唔可以pass左个probation。要学会左笔记,因为唔再可以学翻以前甘有宿舍嘎同学帮我记。......

 

听日又到早起日,加油!

P.S.:希望听日可以俾到个明确答案我,等我可以唔使夹系中间迷失方向。

 

 

 

  评论这张
 
阅读(115)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017